Filmi “Njeriu i mirë” prodhim i vitit 1982. Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro, Skenari:Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Hajg Zaharjan.

Përmbajtja e filmit
Filmi tërheq vemendjn në tre personazhe Kiço, Telo, dhe Vera e motra e Kiços e cila është e dashurar me Telon. Kur mer vesh për lidhjen e së motrës me Telon, nuk është tëpër i kënaqur. Gjëndja keqësohet me qëndrimin e Telos në nunën projektuese të Kiços, i cili duke qënë egoist dhe karrierist kërkon që ta largojë Telon, duke propozuar caktimin e tij në fshat. Mes shumë përpjekjesh të vëllait, dy të rinjtë janë të vendosur në dashurin e tyre. Me rikthimin e Telos në tiranë, Kiço kërkon nga Vera të bashkohet me të, i cili mund ta ndihmonte pasi tashmë atë e kishin caktuar të ishte drejtues në një fermë.

AKTORET
Bujar Asqeriu … Telo

Eva Alikaj … Vera

Vangjush Furxhi … Kiço

Thimi Filipi … Shoku Astrit

Ndriçim Xhepa … Aleko, tekniku i televizorit

Kol Kaftalli … Mësuesi i matematikës

Irakli Lefteri

Ervehe Veizi … Bali