Këngë nga festivali 29 i këngës në RTSH Muzika: Agim Rrëza, Dhjetor 1990

Po të kishte dashuria një mijë sy
Po të kishte mijëra duar
Të gjitha lulet dhe aromat ti kishte
Gjithë botën me ngjyra ta stoliste

Një mijë jetë po të kishte dashuria
Të vdiste e të ringjallej
Një refren e pak shpresë të krijonte
Dhe më shumë dashuri të na ngrohte.

Refreni (2 herë)
Të gjitha jetët, për ju do ti fal
Për ju, që i dhatë sy, i dhatë duar
Për ju, që e puthët, e ringjallët
Për ju, si një ëndërr kushtuat (e afruat)

Po të kishte dashuria një mijë sy
Po të kishte një mijë duar
Të gjitha lulet dhe aromat ti kishte
Gjithë botën me ngjyra ta stoliste

Një mijë jetë po të kishte dashuria
Të vdiste e të ringjallej
Një refren dhe pak shpresë të krijonte
Dhe më shumë dashuri të na ngrohte.