Ku je moj cobankë e bukur
Që unë spo të shikoj
Mos ke veshur roba të tjera
Dhe dukesh si të tjeret njësoj

Pse si dalloj syt e tu
Ato sy si bajame
Të shkëlqenin dhe më shume
Kur vishje të bukurat fustane

Në ballkan je dicka tjetër
Je si vera që është vjetër
Amos valle nuk po dukesh
Se nuk je shkrojtur në letër

Zoti ty të bekoi
Që ti mos humbasesh kurrë
Historia jote e bukur
Është e shkrojtur
Në plloça dhe gurë

Do shkruaj për vllehët voskopojare

Do shkruaj për vllehët voskopojare
Në dynja ishin të parë
Njërëz të zgjuar
Mëndje ndritur
Edin imadh edhe i mitur

Do ta vë në vend të parë
Mëndje ndriturin zëmër ar
Dhaskal Todri burr qëbfoli
Diturine në këtë vend mbolli

Në austri ke bën baron
Dhe e vunë ne të parin fron
Kush u shkrojt me gërma ari
Simon Sina Voskopojari

Strausin kush e vuri në skenë
Që muziken të rrefenjë
Nikoll Dumba i thoshin
Emri i tij mori dhene

Këta ishin Vlleh pe vërteti
I njohu bota e gjith mileti
Vlleh te ditur zemer mire
Veprat e tyre skan per tu shkrire

Kush e bëri akademine e parë
Në Voskopoje Vllehët bujare
Me shtypeshkronja dhe zejtari
Që të gjithe e kishin zili

Për vllehët Voskopojare
Ska të mbaruar
Nuk del letra për të shkruar
Ato pune i di vet Zoti
I ka shkruar që qëmoti

Szguri Wien 21 12 2019

Burimi: Rrjetat.com