Në ç`vend kemi lerë ? 
Krenarë dhe të dhjerë ? 
Në Shqipëri ! 

Ku të hedhin më shume baltë ? 
Dhe fajdet ti grijnë paratë ? 
Në Shqipëri ! 

Ku jetojmë aq të gëzuar ? 
Xhepat bosh , derën e blinduar ?! 
Në Shqipëri ! 

Ku ka bakër , krom dhe arë 
Po s`ke ujë as për tu larë 
Në Shqipëri ! 

Ku spiuni bën transparentin ? 
Ku vampirët bëjnë Parlamentin !? 
Në Shqipëri ! 

Ku ta v rasin Deputetin ? 
Ku s`e pjerdhin Presidentin ? 
Në Shqipëri ! 

Ku Qeveria punon me banda ? 
Ku na mban gjallë veç kontrabanda ? 
Në Shqipëri ! 

Ku ka vlerë më shumë Gomari 
Se shkencëtari apo shkrimtari !? 
Në Shqipëri ! 

Ku Qeveria luan Nastradinin ? 
Ku sigurimsi të vjedh persekutimin ? 
Në Shqipëri ! 

Ku i veshin në kokë çorapet ? 
Ku k allashi i lan hesapet ! 
Në Shqipëri ! 

Ku s? punojnë hiç Kombinatet ! 
Ku hajdutët ngrejnë pallatet ? 
Në Shqipëri ! 

Ku pëlcet , kërrcet dyfeku ? 
Ku pa punë , fitohet leku ? 
Ku hedh valle serbi dhe greku ? 
Në Shqipëri ! 

Ku ka ?paqe? , ?rend dhe qetsi? ? 
Ku ujku për ujkun është njeri ? 
Në Shqipëri ! 

Ku jeton një popull e nuk ka të dytë ? 
Që bën sherr me vehten dhe vehtes i nxjerr sytë !? 
Në Shqipëri ! 

Ku vishet gjithë populli më trim i botës 
Me tesha të vdekunish të kurvë Europës !? 
Në Shqipëri !