Kur hapen dyert e jetes
Kur hapen dyert e jetes

Filmi “Kur hapen dyert e jetës” prodhim i vitit 1984.

 • Regjia : Rikard Ljarja
 • Skenari :Rikard Ljarja
 • Muzika : Zef Çoba
 • Teksti i këngës: Jorgo Papingji
 • Këndon: Frederik Ndoci
 • Producent : Kinostudio ”Shqipëria e Re”

Përmbajtja e filmit

Bardhyli, një mjek i ri emërohet të punojë në një fshat të largët malor. Me vajtjen e tij atje, lind një keqkuptim midis tij dhe kryetarit të këshillit. Me kohë ai merë vesh se kyetari kërkonte ti bënte keq atij, duke i shkruajtur një redaksie gazetash. Qëndrim të tillë mbajnë edhe prindërit e Lizës, me të cilën kishte qene i dashuruar. Më pas ndihmon djalin e kryetarit, i cili është shumë i sëmurë. Ia delë mbanë me sukses gjatë një operacioni të vështirë, me gjithë mungesën e mjeteve më elementare për kryerjen e operacionit. Në fshat Bardhyli njihet me shumë shokë të rinj.

AKTORET

 • Petrit Malaj … doktor Bardhyl Kraja
 • Reshat Arbana … kryetari i keshillit te fshatit
 • Pranvera Lumani … Vera
 • Xhevair Zeneli … shoferi Kola
 • Valter Gjoni … Luani
 • Frederik Ndoci … Leke Gurakuqi
 • Piro Malaveci … shoferi
 • Suela Konjari … mesuesja e gjuhes se huaj
 • Bep Shiroka … babai i Bardhylit
 • Kolë Kaftalli
 • Merita Dabulla … bashkeshortja e kryetarit
 • Shpresa Bërdëllima … Liza
 • Antoneta Papapavli … nena e Lizes
 • Ilia Shyti … Profesori
 • Ndrek Shkjezi … Gjin Kryebardhi
 • Vasjan Lami … gazetari
 • Tatiana Leska … punonjese e postes
 • Arben Subashi
 • Marika Kallamata … nena e Bardhylit
 • Anila Bisha … motra e Bardhylit