Kur qeshin fëmijët,
dielli na duket më i madh, më i zjarrtë;
ngjyrë e verdhë e rrezeve
bëhet ngjyrë e artë,
hëna sa një diell ndrin çdo natë.

Kur qeshin fëmijët,
ne e ndjejmë veten më pranë fitoreve;

u buzëqesh fytyra
luleve, traktorëve,
qielli përkulet
e ulet oborreve,.

Kur qeshin fëmijët,
duan të na thonë:
Ecën mirë e bukur puna jonë,
lulet qindfishohen,

shtohet forca jonë,
këngët e fëmijëve qiellin ngjatjetojnë.

Kur qeshin fëmijët,
ne e ndjejmë veten
të shumtë, të fortë.

Barikada jonë rrënjët i ka
nëpër këta fëmijë që qeshin të lumtur,
dhe s’ka rrënjë më të forta në botë

Kur qeshin fëmijët,
prindërve një dorë u fshin shqetësimet,
Lodhjet bëhen lule,
Këngët s’kanë mbarime,
kur qeshin fëmijët e tokës sime.

Nga Musa Vyshka/Naishtedikur.info