Ai sundoi me grushtin e tij të hekurt për më shumë se 40 vjet, duke ndërtuar një nga sistemit diktatoriale më të egra, jo vetëm në Europë por edhe në botë.

Shqiptarët e izoluar, të uritur dhe të varfër megjithatë vazhdonin ta adhuronin njeriun që i kishte internuar dhe torturuar për 40 vite, aq sa dita e vdekjes së tij u kthye në një ditë zie kombëtare, shoqëruar me klithma dhe të qara të kobshme nga i gjithë populli.

Në datën e lindjes së  diktatorit, risjellim në vëmendje pamjet e asaj dite për të kujtuar edhe një herë frikën dhe mpirjen kolektive që sisteme të tilla krijonë në popull.