Dhjetë thënie nga Dritëro Agolli

1. Kur vetja i hyri shumë në qejf, kapërceu lumin dhe u mbytë në përrua!

2. ‘’Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin”

3. “Duaje gruan edhe me gabime, ashtu siç do një libër të bukur edhe me gabime shtypi”.

4. “Dashuria nuk i dhuron, por i jep të gjitha. Ndofta kjo mund të mos jetë e përjetshme, por i përjetshëm mbetet çasti”.

5. “E vërtetë e pabesueshme E mbajta në krah tërë ditën Edhe zemër i dhashë: ‘Mbahu!’ Të nesërmen ne fshat kur arritëm, U tha te tjerëve: ‘Më rrahu!’”

6. “Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti”.

7. “Nëse njeriu nuk ndjen as kënaqësi, as dhimbje; nëse nuk ndjen as gaz, as hidhërim, as shpresë, një gjë po jua them me ndershmëri dhe bindje, lëreni të vdesë”.

8. U zumë të dy aq shumë për punën Dhe s’flasim dhe s’vemë e s’vijmë! Eh, budalla! Edhe dhëmbët zihen me gjuhën, Zihen dhe bashkë rrinë

9. Dashuria është një libër që e lexojnë të gjithë, por të paktë janë ata që arrijnë deri në faqen e fundit.

10. Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet. / KultPlus.com