Nga Alba Kepi

Kosovarë, serb, shqiptarë, kroatë, krah më krah punojnë në gërmadhat e Durrësit e Thumanës, shkruan e përditshmja italiane La Repubblica.

Plot 20 vite nga lu, fta në Kosovë ish Jugosllavia u riformua pothuajse komplet pas asaj shpërbërje të e, gër të për, leshjeve derë me derë e pastrisë etnike. Në emër të solidaritetit Ballkani u bashkua qoftë dhe për pak ditë për të përballuar pasojat e tërmetit që goditi Shqipërinë.

Që prej ditës së djeshme skuadrat e  shpëtimit nga Prishtina, Beogradi, Shkupi , Zagrebi e Tirana kryqëzohen gjatë punës në rrugët e shkatërruara. Repartet e zjarrfikësve, ush, tarakë, reparte qenësh shpëtimi, reparte që dallohen nga uniforma e flamuj dikur krenarisht ar, miq  përkohen  me njëri tjetrin gjatë operacioneve për të nxjerrë vi, ktimat. Ndoshta nuk do të vëllazërohen por kanë bashkuar forcat për një objektiv të përbashkët.

Burimi: ORA NEWS