Lasgush Poradeci, poezinë e ka patur si dashurinë e parë, por pasionet e këtij gjeniu dhe interesat kulturore kanë qënë një spektër I gjerë. Si krijues, Lasgushi pëlqente edhe pikturën, jo vetëm si adhurues I së bukurës por edhe artist në këtë dimension kulturor të tij.

Drejtori I drejtorisë rajonale të monumenteve të kulturës Gjergji Koki na shell një copëz dëshmie të Lasgush Poradecit me dhuntinë e piktorit. Një grafikë ku paraqitet këmbanorja e kishës së Shën Ilias në Voskopojë, realizuar nga Lasgush Poradeci.

Burimi: KorcaReport.com