e dege sythe celin, dhe pemet u veshen
me gjelberim si asnjehere

n` atdheun tone te dashur
sa bukur qe nisi, me mijra lule kjo pranvere

Kur celin lule neper peme, kudo e shkruajne emrin tend
dhe vargjet shtohen ne poeme
dhe notat derdhen neper kenge

ne syte e femijve tane,
blerimin tend e shoh gjithmone
ndaj ne te kemi ty kaq prane,
nje sinonim te jetes sone

Lalala …

Motivi me i dashur moj stine e bukur je,
pranvera e vete jetes sone te re

Voglushe neper fusha, me zera gazmore
me ty nje det me melodi
poete te bere pa dashur, kjo stine e jetes,
kjo simfoni e vendit tim te ri.