Lindi më 6 shkurt
Vendlindja Vlorë
Kombësia shqiptare
Nënshtetësia shqiptare
Profesioni aktore
Titulli Artiste e Merituar

Liza Laska lindi më 6 shkurt të vitit 1926 në Vlorë, Shqipëri, është aktore shqiptare që mban titullin “Artiste e merituar”.
Filmografia

Një ditë e mrekullueshme (2002)
Vdekja e burrit, (1991)
Kthimi i ushtrisë së vdekur, (1989)
Familja ime, (1987) …. Teta Kalina
Dhe vjen një ditë, (1986)…Nena e Llano Bletes

Gurët e shtëpisë sime (1985)
Vendimi, (1984) si nëna
Dritat e qytezës, (1983)
Në prag të lirisë, (1981)
Plumba perandorit, (1980)
Liri a vdekje, (1979)

Gunat mbi tela, (1977)
Lulekuqet mbi mure, (1976)…shërbyese e Strehes Vorfnore
Dimri i fundit, (1976)
Shtigje lufte, (1974)
Brazdat, (1973)
Malet me blerim mbuluar, (1971)