Parashqevi Simaku është këngëtare shumë e njohur. Parashqevi Simaku është një këngëtare shqiptare nga Shqipëria. Ajo lindi në Kavaje dhe më pas u shpërngul në Durrës. Ajo që e vogël filloi të këndojë, duke bashkëpunuar me kompozitor të talentuar. Këndoi shumë në festivale edhe koncerte e pranverës. Në 1988 fiton çmimin e parë të Festivali i 27-të i Këngës në RTSH me këngën e duam lumturinë, kompozuar nga Pirro Çako. Pas vitit 1991 ajo largohet edhe jeton në SHBA, duke u marr edhe atje me muzikën, dhe duke nxjerr një album të ri. Hera e fundit që u shfaq në Shqipëri ka qen viti 1996 në Festivali i 35-të i Këngës në RTSH si e ftuar. 

Në Dhjetor 1981, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 20-të në RTSH me këngën “C’lumturi Na Dha Kjo Jete”. 

Në Dhjetor 1982, Parashqevi Simaku & Lindita Theodhori marrin pjesë në Festivali i 21-të në RTSH me këngën “Gezuar Shoke”. 

Në Dhjetor 1982, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 21-të në RTSH me këngën “Kur Te Prisja Ty”. 

Në Dhjetor 1983, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 22-të në RTSH me këngën “Gëzuar Vitin E Ri”. 

Në Dhjetor 1984, Parashqevi Simaku & Tonin Tërshana marrin pjesë në Festivali i 23-të në RTSH me këngën “Ngrohtësi”. 

Në Dhjetor 1984, Parashqevi Simaku & Tonin Tërshana marrin pjesë në Festivali i 23-të në RTSH me këngën “Ngrohtësi”. 

Në Dhjetor 1985, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 24-të në RTSH me këngën “Ne Moshen E Rinise”. 

Në Dhjetor 1986, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 25-të në RTSH me këngën “Një Mëngjes”. 

Në Dhjetor 1987, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 26-të në RTSH me këngën “Koha Nuk Na Pret”. 

Në Dhjetor 1988, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 27-të në RTSH me këngën “E Duam Lumturinë”. 

Në Dhjetor 1989, Parashqevi Simaku merr pjesë në Festivali i 28-të në RTSH me këngën “Jetoj”. 

Në vitin 1990, Parashqevi Simaku publikon albumin “Koleksion Kengesh Popullore”. 

Më datë 1 Mars 2009, Parashqevi Simaku publikon videoklipin “Degjoma Kengen”. /Naishtedikur.info