Te paushqyer te shtypur nga rregjimi,nje pjese e popullit dukej sikur ka dale nga varri,eksodet ishin lajmi dhe takimi i madh i shqiptareve me boten,ne ate kohe mjaftonte te ishe shqiptar dhe fytyra e vuajtur ishte nje lloj pasaporte… /Valentin Pjetri

Lumturia e braktisjes!

Çift shqiptar në eksodin e parë drejt Italisë.
Foto: Peter Turnley/Corbis

Burimi: Fotografitë që kanë bërë historinë