Marjana Kondi u lind në Tiranë më 21 shkurt 1961. Aktore e teatrit të estradës. Interpretoi disa role në kinema mes të cilëve një rol kryesor tek “Fejesa e Blertës”, si dhe disa role në telefilmat e TVSH. Gjithashtu ka marr pjesë në seritë e para te Show “Portokalli”, gjatë vitit 2004-2005 në Top Channel.

Filmat
Maya (2011), Vjollca
Shqetësimet e një obezi (2008)
Gjoleka, djali i Abazit (2006)
Pesha e gruas sime (2003)

Borxhliu (1998)
Oreksi i madh (1995)
Gjuetia e fundit (1992) (TV)… Nafija
Stolat në park (1988) …punetore e lavanterise

Mirela (telekomedi) – (1988)
Këmishët me dyllë – (1987)…bashkeshortja e Janos
Eja (1987)
Fejesa e Blertës (1984)
Zambakët e Bardhë (1983) …. Brigadiere