Vendet në mbarë botë festojnë sot natën e ndërrimit të viteve. Por çdo vend në orë të ndryshme.

Fishekzjarre madhështore kanë ndriçuar qiellin e Sidnejt pasi në Australi sapo ka mbërritur viti 2019.

Turma të mëdha njerëzish u mblodhën në sheshet kryesore për të festuar me brohorima e duartrokitje.

Viti i ri 2019 ka mbërritur së pari në Samoas, pastaj në Zelandër e Re, ku një spektakël me fishekzjarr i jep lamtumirën 2018 duke përshëndetur vitin e ri 2019.

Prej vitesh tashmë ishulli i vogël i Samoas, me më pak se 200 mijë banorë, është i pari që çel festimet dhe kjo në kohen kur zgjodhi që ta kapercente kufirin e datës së Paqësorit, duke e çuar 24 orë përpara.
BalkanWeb