Mua më mungon soba me dru, më kujton gjyshen bukën e thekur, dhe aromën e saj kur jashtë bënte një i ftohtë i acartë gjëmonte era një fortunë përplaste xhamat pa mëshirë por dora e saj e rrudhur më përkëdhelte flokët madje dhe gjyshi më buzëqeshte dhe rrinte i qetë teksa vështronte vështrimin tim të frikësuar: ja me gjyshin të vendosim përsëri drru dhe do ngrohemi të gjithë bashkë

Nuk kishte ndonjë gjë të jashtëzakonshme ishte diçka e thjeshtë por e bukur ama.

Më mungon soba me dru edhe pse jetojmë në një kohë teknologjike të varfër por të lumtur.

Ndjesë për melankolinë ndaj këtij statusi. 
Bekime./Naishtedikur.info