Në nje natë te ftohtë, një miliarder takoi një plak te varfër jashtë. Ai e pyeti: “A nuk e ndjeni të ftohtin pa veshur pallto?”

Plaku u përgjigj: “Unë nuk kam pallto, por jam mësuar me të”.

Miliarderi tha, “Tani do të hyj në shtëpinë time dhe do t’ju sjell një.”
Njeriu i varfër aq shumë u lumtura dhe tha se do të priste.

Miliarderi hyri në shtëpi dhe u zënë me diçka tjetër, duke harruar kështu për njeriun e varfër. Kur ai më vonë e kujtoi atë në mëngjes, ai shpejt doli për ta kërkuar atë. Por për fat të keq, ai e gjeti atë të vdekur me një shënim.

Shënim thotë: «Kur nuk kisha rroba të ngrohta, kisha fuqinë për të luftuar të ftohtin, sepse unë isha mësuar me të. Por, kur ju me premtuat të më ndihmoni, unë u bashkova me premtimin tuaj dhe që më mori fuqinë time te rezistences. ”

Morali: Mos premtoni asgjë që nuk mund ta mbani. Kjo nuk do të thotë asgjë për ju, por kjo do të thotë çdo gjë për dikë tjetër.