Mira Konçi e lindur më 4 Mars, 1973 në Tiranë, është një këngëtare Shqipëtare, dhe kantautore.

Mira filloi karierën duke marrë pjesë në shumë festivale Shqipëtare, kënga e saj më e njohur që ka thyer shumë rekorde në këngët e vjetra shqipëtare është “Këngë Moj”

E martuar me kompozitorin e njohur shqiptar, Shpëtim Saraçi, të dy së bashku e kanë braktisur përfundimisht Shqipërinë për një jetë më të mirë në SHBA.

Çifti është larguar nga Shqipëria për t’u vendosur në kontinentin amerikan për të realizuar atë që nuk ju ofroi atdheu.

Konçi së bashku me bashkëshortin e saj sollën një erë të re përmes një muzike të freskët, duke bërë publikun të dashuruar pas tyre.

Ata u larguan dhe u vendosën në Nju Jork ku vazhdojnë të qëndrojnë edhe sot e kësaj dite.

Në vitin 2016, Shpëtim Saraçi shpëtoi për mrekulli pas një ishemie cerebrale të menjëhershme.
Ai u kurua në Gjermani dhe një pjesë të shpenzimeve i mbuloi qeveria shqiptare.

Por me kthimin në Shqipëri, duket se problemet në RTVSH dhe shkrirja e departamentit, e zhgënjyen kantautorin, i cili së bashku me familjen vendosi të lërë përfundimisht vendin./Konica.al