Mos luaj nje loje qe nuk e njeh kundershtarin.
Mos kundershto dike qe nuk e kupton drejt.
Mos vrapo pas dickaje qe nuk ja di rruget.
Mos beso dike qe eshte mesuar te premtoje.

Mos dashuro dike qe lendohet lehte.
Mos jeto me dike qe ecen me ty per te mos qene vetem.
Mos e kujto dike qe te harron per dike tjeter dhe
mos enderro per jeten qe nuk eshte per ty.