Muhamet Sherri
Muhamet Sherri

Muhamet Sherri (lindi më 1948, Fier) aktor shqiptar me prejardhje çame nga Shqipëria. Sherri “Xha Kosta” është pjesëtarë i trupës së teatrit “Bylis” të Fierit. Familja e tij është larguar nga Çamëria më 1944. Në vitin 1966 ka mbaruar maturën dhe pas një kohe që kaloi si punëtorë, vajti të kryente shërbimin ushtarak. Më 1970 filloj të ndjekë mësimet në Institutin e lartë të Arteve në Tirane ku edhe mbaroi degën e dramës. Nga viti 1973 e deri me sot është aktor në teatrin “Bylis” te Fierit.

Filmografia

Flete te bardha (1990)
Në prag të jetës (1985)
Nata e pare e lirise (1984)
Fundi i një gjakmarrjeje (1983)

Ne vinim nga lufta (1979)
Gjeneral gramafoni (1978)
Udha e shkronjave (1978)
Pylli i lirisë (1976)
Brazdat (1973)………………..brigadieri