Thirren Nastradinin ne dasem nw fshat . Nastradini shkoi me rrobat e punes dhe u ul pothuaj ne krye te qoshese . Vinin njerezia e shikonin ashtu te veshur dhe e shtynin me kembe te ulej me posht … me posht e me posht e arriti te dera e odes ku do behej dasma .

Pa ç’pa nastradini u ngrit e me vrap ne shtepi …
Grua, me jep kostumin me te mire qe ta vesh se do iki ne dasem.
U vesh e u ngjesh nastradini e vrap ne shtepia ku behej dasme …
E pane njerezia e e ftuan te ulej ne qosheja ku ishte ulur vete ne fillim te dasmes.

Erdhi mishi e Nastardini qe i thoshte … ha mish binish ( kostum ) 
Ha mish binish , Binish , hamish ! 
E merr mish e fut neper xhepa e neper astar te kostumit.

Nastradin Be, ç’ben keshtu i thote dikush , ku ha mish binishi ?
Epo une nuk e meritoj te ha ketu ku jam ulur, ky e meriton sepse isha pak me pare veshur thjesht e ju me shtyte nje nga nje e me shput me fund te qoshese dhe tani fal ketij jam ulur ketu ne krye.
( Populli )