Poezi e shkruar nga Xhevahir Spahiu.

O zemra ime, o vetmi,
të pimë sonte, gjithsesi.
Një mall, një dhembje dhemb atje
ku jemi dhe nuk jemi ne.

pas muresh kokë më kokë kurthojnë
harrimin e harrimit tonë.

Po qoftë në Dajt a Monparnas
një shishe vere të ndjek pas.
Sa vlen një gllenjkë e saj
nuk vlen

as fama, as froni që shkëlqen.
E tha s’e tha Omar Khajami,
stacioni i fundit: Va, rri i Bamit.

O zemra ime, o vetmi
të pimë sonte, gjithsesi.

Burimi: KultPlus.com