Ka ndërruar jetë kompozitori i njohur shqiptar, Gjergj Kaçinari. Lajmi për largimin nga jeta të tij u bë i ditur nga familjarët në rrjetet sociale.

Ai u lind me 25.04.1939 në Kosovë dhe ishte kompozitor i muzikës argëtuese, serioze dhe asaj të filmit e teatrit, shqiptar nga Kosova. Gjergji i takon gjeneratës së mëvonshme të pas Lu, ftës së Dytë Botërore të kompozitorëve në Kosovë.

Ka bërë përmbledhje të ndryshme të folklorit dhe i ka pasqyruar ato në drejtime të tjera të muzikës. Përpos kësaj këto përmbledhje i ka artikuluar edhe në libra të ndryshëm. Një ndër to është dhe libri i titulluar “Margaritarët e këngëve popullore”.

Ceremonia mortore do të bëhet të shtunën në va, rrezat katolike në Prishtinë në orën 14:00.

Burimi: Sot.com.al