Dy princër arbërorë, dy figura të njohura: Pjetër Spani dhe Lekë Dukagjini. Gjurmët e tyre shtrihen kudo ku ushtronin pushtetin, po studimet në terren kanë munguar. Edhe sot nuk ka pasqyrë të qartë për kohën kur kanë jetuar. Gjurmët e tyre shtrihen edhe në Tropojë…

Cilat janë kalatë e Lekës, vendet e jashtëzakonshme, të vërtetat, historitë? Ku janë gjurmët e Dukagjinasve, Spanajve…? Përse studimet kanë munguar? Çfarë përfaqëson varri i gjeneralit? Cilat janë lokacionet e panjohura e me vlerë historike në tokën e Gashjanëve?

Ndiqni të plotë videon e dokumentarit të gazetarit Marin Mema. /Top Channel/