Ma ka prish shtepine INUKU
Te flej n’toke po me han ujku
Jam ma i vjetri i pari fisit
Ka nje vit flej n’maje t’lisit

Po dhe ketu sme lene rehat
Nuk kam drita as sahat
OSSHE-ja me pru fature
Paguj dritat se t’gjuj me gur.

Pak me vone erdh policia
Tha na ka dergu bashkia
Me pagu taksen e pastrimit
Takse banese e gjelberimit.

Dy-tre vete vijne nga tatimet
Me kerkuan sigurimet
Pastaj erdhen t’ministrise
Per karten e shendetsise

Mu afru njani te lisi
Me kerkoj leje mjedisi
Tapi-leje legalizimi
Per lisin takse shfrytezimi.

Taksen e diellit taksen e henes
Ma kane nxjerr qumshtin e nenes
Skam litar te varem n’dege
Gjithe keto taksa vec me dek.

Autori si kish vene emrin posht