Mjeku i njohur, Sabit Brokaj, në vijim të intervistës dhënë në “Panorama” flet për goditjen e fundit që pësoi Enver Hoxha dhe ndihmën që iu dha për rikthimin e zemrës në funksion.

Ai tregon se ishte mjek roje kur ish-diktatori pesoi goditjen ne zemër.

“Po, isha unë dhe Ahmet Kamberi dhe shumë shpejt erdhi edhe ekipi i mjekëve”-thotë ai.

Sipas tij, ndihma që iu dha ishte shumë e shpejtë. “Ishte jo më shumë se 30 sekonda. Ne ishim 10 metra më tutje nga dhoma ku po qëndronte Enveri, brenda vilës”-tregon ai, duke shtuar se zemra dhe tensioni u stabilizuan.

“Zemra dhe tensioni u stabilizuan nga ora 10 e datës 9 prill, deri në darkën e datës 11 prill 1985 funksionoi shumë mirë. Por truri dhe veshkat nuk u rikthyen dot në funksionet e tyre. Veshkat kishin filluar nga 1982-83 të prekeshin nga diabeti. Në 1984 kreatinina ishte një nga problemet serioze me të cilën ne u përballëm në shëndetin e Enver Hoxhës, pra 1 vit para se të vdiste”- thotë mjeku./konica.al/