Nënë moj, dua nuse
Nga fshati…
Të di, të gatuaj
Ta bëj, byrekun vetë
Jo ti, ti blejë petët gati.

Nënë moj, dua nuse
Nga fshati…
Dua nuse, për vete
Jo nuse, për lagjen.

E dua të, jetë nikoqire
Dhe pa probleme
Nuk e dua, të merret
Me thashetheme
E dua të jetë, dhe pak e bukur
Të hedhi vallen, si një flutur…

Poezi nga EMILJANO Vrapi…