Në vitin 1985 Nënë Tereza, ishte ftuar nga sekretari Sekretari i Përgjithshëm Javier Perez për të mbajtur një fjalim në në selinë e Kombeve të Bashkuara.

Ajo çfarë ndodhi më pas isht një turp i madh nga përfaqësuesja e Shqipërisë në OKB. Fjalimi i Nënë Terezës, u trasmetua “LIVE” nga shumë rrjete raio-televizive nga e gjithë bota.

Në çastin kur Nënë Tereza mbante fjalimin në OKB të gjithë përfaqësuesit e Shqipërisë në Kombet e Bashkuara e kishin braktisur Ansamblenë e Përgjithshme, në shenjë proteste.

Të gjitha karriget e Shqipërisë ishin bosh dhe kamerat televizive tregonin largimin e tyre.

Spikerët bënin komente të ndryshme për sjelljen qesharake të përfaqësueve shqiptarë në OKB. Gazetarët bënin pyetje si ësht e mundur që janë larguar, kur dihet që Nënë Tereza ishte Shqiptare.

Diktatura komuniste ishte shumë e pamëshirshme për Nënë Terezen dhe mërgimtarët shqiptarë./FMimages.net