14 Tetor 1947, Chuck Yeager kalon shpejtësinë e zërit

Kapiteni amerikan i Forcave Ajrore Chuck Yeager bëhet personi i parë që fluturon më shpejt se shpejtësia e zërit.

14 Tetor 1964, Martin Luther King, Jr. fiton Nobel për Paqen

Drejtuesi i të drejtave civile afrikano-amerikane, Dr. Martin Luther King, Jr., ju dha çmimi Nobel për Paqen për rezistencën e tij jo të dhunshme ndaj paragjykimeve racore në Amerikë. Në moshën 35 vjeç, ai ishte personi më i ri që mori ndonjëherë çmimin.

14 Tetor 1964, Nikita Hrushovi u rrëzua si kryeministër i Bashkimit Sovjetik

14 Tetor 1450, Skënderbeu shpëtoi i vetëm Krujën, Venediku nuk pranoi ta ndihmonte

14 Tetor 1848, Britaniku Edward Lear, pikturoi Berati

14 Tetor 1915, pushtimi austriak i Shqipërisë së Mesme dhe Veriut

14 Tetor 1920, lindi profesori dhe studiuesi Ramadan Sokoli

14 Tetor 1921 erdhi numri i parë i revistës “Bujqësia”

14 Tetor 1985, Përurimi i hekurudhës Fier-Vlorë

Materiali u përgatit nga stafi i faqes Naishtedikur.info, materiali mund te perdoret nag faqe dhe portale te tjera, duke përmendur burimin: Naishtedikur.info