Një familje, dy qytetarë nderi të Gjirokastrës. 
Zërha Gjebrea, mamia e parë në Qarkun e Gjirokastrës e shkolluar në Itali, e vetmja grua në stafin e Bashkisë Gjirokastër në vitet ’30-40, së bashku me të birin.

Apollon Gjebrea, mjek, i cili e ushtroi profesionin e nderuar në shumë vende të Shqipërisë, dhe me të bijën Silvana Gjebrea, gazetare e kulturës dhe sot gazetare pranë Deutsche Welle-s.

P.S.: Zërha Gjebrea ishte kunata e Ramize Gjebresë.

Burimi: Muzeu Kokalari