Një kartolinë e shkrimtarit me origjinë arbëreshe , Carmine Abate, dërguar Dritëro Agollit më 1985, bëhet publike pas gati 35 vitesh.

Autor i “Të jetosh pa kufinj dhe histori të tjera”, “Shtegtimi i unazës” , “Mes dy detesh”, apo e vlerësuara me çmime “Kodra e erës”, Abate, kishte pasur mundësi ta vizitonte Shqipërinë gjatë komunizmit.

Kartolina u dërgua në vitin 1985, në kohën e një Shqipërie të mbyllur të cilën pati “fatin” ta vizitonte edhe i riu i talentuar arbëresh.

“Ju kujtoj me respekt dhe ju uroj përzemërsisht Vitin e Ri 1985! Sjelltë për ju sa më shumë gëzim e lumturi. Suksese në punë e në jetë. Të fala. Carmine Abate”, shkruhet në kartolinë.

/Telegrafi