Remo Girone, ka lindur më 1 dhjetor 1948 në Asmara, Eritrea, Afrikë.

I biri i një emigranti nga Eritrea, që ka qen koloni italiane e Afrikës nga viti 1890 – 1947, Remo Girone lind edhe kalon fëmijërinë në Asmara.

Kur ishte 13 vjeç transferohet në Roma për studimet. Pas gjimnazit, vazhdon universitetin për ekonomi, por e braktis atë. Regjistrohet në Accademia Nazionale d’Arte Drammatica Silvio D’Amico për aktrim.

E njohim me rolin e Tanos, tek filmi serial Oktapodi.

Disa fraza të tij në filmin Oktapodi në rolin e Tanos: “Unë do jap një rritje ekonomike të Italisë, që asgjë s’do jetë më si para : do jetë sikur të kalosh nga i Testamenti i Vjetër, në atë të Ri.” (Oktapodi 4), “Të çmendurit janë njerëzit më të mirë të Botës.” (Oktapodi 5),

“Nga kjo toke do dalin, lule të së keqes, të bukura dhe të egra.” (Oktapodi 7), “Fuqia është i vetmi Zot që unë kam besuar.” (Oktapodi 10).

Filmografia

  • Boogie Woogie (2009/II) (filming)
  • Italians (2009) …. Roviglione
  • Le ali (2008) (TV) …. Giuseppe Paglia
  • Misstake (2008) (credit only) …. Giovanni
  • “Kommissar Rex” …. Franco Mantovani (2008)
  • Peopling the Palaces at Venaria Reale (2007) …. Sekretari
  • Il sole nero (2007) …. Anatomopatologo

… aka Black Sun (International: English title) … aka Il sole nero (France)

  • Il 7 e l’8 (2007) …. Mimmo Barresi
  • Ne touchez pas la hache (2007) …. Le confesseur au couvent

… aka The Duchess of Langeais (Canada: English title) (USA: new title) … aka Don’t Touch the Axe (International: English title) … aka La duchessa di Langeais (Italy)

  • Cri, mini: Mo, rte di un confidente (2007) (TV) …. Veronesi
  • “Questa è la mia terra” (2006) TV mini-series …. Umberto De Santis
  • Quijote (2006) …. Mo, rte
  • Il grande Torino (2005) (TV) …. Ferruccio Novo, il presidente del Torino
  • Persona non grata (2005) …. Consul
  • “Psyco: Delitti per gioco” (2005) TV mini-series …. Detective Alfredo Lanzi
  • “Sospetti 3” – Dyshime 3 (2005) TV mini-series …. Avv. Villani
  • “La bambina dalle mani sporche” (2005) TV mini-series …. Celeste Cucchi
  • “O la va o la spacca” (2004) TV mini-series
  • “Diritto di difesa” …. Cosimo Valieri (26 episodes, 2004)
  • A/R andata+ritorno (2004) …. Padre di Dante
  • Stauffenberg (2004) (TV) …. Generaloberst Ludwig Beck

… aka Operation Valkyrie (Germany: DVD title) Una vita in regalo (2003) (TV) …. Manassero

  • The Tulse Luper Suitcases, Part 1: The Moab Story (2003)

… aka Las maletas de Tulse Luper: La historia de Moab (Spain) … aka Le valigie di Tulse Luper – La storia di Moab (Italy)

  • La surface de réparation (2002) (TV) …. Bojko Blavic
  • Heaven (2002/I) …. Filippo’s Father

… aka Heaven (France) (Germany)

  • Per amore (2002) (TV) …. Giacomo Kraus
  • Per finta e per amore (2002)

… aka Bella e impossibile (Italy)

  • Sa mère, la pute (2001) (TV) …. Paolo
  • “La piovra 10” (2001) (TV) …. Tano Cariddi
  • “Sospetti” – Dyshime (2000) TV series …. Avv. Villani (2000)

… aka “Suspects” (International: English title: informal literal title)

  • La seconda ombra (2000) …. regjizor
  • Mo, rte di una ragazza perbene (1999) (TV) …. Comm. Giovanni Volterra
  • Li chiamarono… briganti! (1999)

… aka Brigands (International: English title) … aka Briganti

  • “Caraibi” (1999) TV mini-series …. Count Cornero

… aka “Pirates: Blood Brothers” (Canada: English title: DVD title) (USA: DVD title) … aka “Piraten der Karibik” (Germany)

  • L’amore oltre la vita (1999) (TV) …. Tazio
  • Un taxi dans la nuit (1998) (TV) …. Orsini
  • L’elefante bianco (1998) (TV) …. King Shai

… aka Der weiße Elefant (Germany) … aka L’eléphant blanc (France) … aka The White Elephant (USA: literal English title)

  • Giochi d’equilibrio (1998) …. Andrea ’97
  • Marquise (1997) …. Jean-Baptiste Lully
  • Fantaghirò 5 (1996) (TV) …. Nameless

… aka Cave of the Golden Rose V (International: English title)

  • “Dio vede e provvede” (1996) TV series …. Don Caracciolo
  • La signora della città (1996) (TV) …. Joe Nicolosi

… aka Witness Run (International: English title)

  • Mo, rte di una strega (1995) (TV) …. Il fotografo
  • Servo d’amore (1995) (TV)
  • “La piovra 7 – Indagine sulla mo, rte del comissario Cattani” (1995) TV mini-series …. Tano Cariddi

… aka “Allein gegen die Ma, fia 7” (Germany) … aka “The Octopus 7” (Australia)

  • Laura (1995) (TV)
  • Vörös Colibri (1995) …. Abadze

… aka Colibri rosso (Italy)

  • Dietro la pianura (1994) …. Paolo Brentano
  • “Charlemagne, le prince à cheval” (1993) TV mini-series …. King Desiderius

… aka “Carlo Magno” (Italy) … aka “Charlemagne” (USA) … aka “Karl der Große” (Germany)

  • “La piovra 6 – L’ ultimo segreto” (1992) TV mini-series …. Tano Cariddi

… aka “Allein gegen die Ma, fia 6” (Germany) … aka “L’ultime secret” (France: dubbed version)

  • L’angelo con la pistola – Engjelli me pistolet (1992) …. Il commissario

… aka Angel of Death … aka Angel with a Gun (International: English title)

  • Dalla notte all’alba (1991) (TV) …. Aldo Viezzi

… aka From Night to Dawn (International: English title)

  • Mezzaestate (1991)
  • Il viaggio di Capitan Fracassa (1990) …. Vallombrosa

… aka Captain Fracassa’s Journey … aka Le voyage de capitaine Fracasse (France) … aka The Voyage of Captain Fracassa (USA)

  • Cafe Europa (1990)

… aka Caffè Europa (Italy)

  • “La piovra 5 – Il cuore del problema” (1990) TV mini-series …. Tano Cariddi

… aka “Mo, rt à Palerme” (France) … aka “The Octopus 5” (Australia)

  • Diceria dell’untore (1990) …. Sebastiano

… aka Breath of Life (USA) … aka The Plague Sowers

  • Nel giardino delle rose (1990) …. Giulio

… aka Age of Discretion … aka Before Xmas … aka Prima di Natale (Italy: alternative title)

  • “Prigioniera di una vendetta” (1990) TV mini-series

… aka “Maximum Exposure” (Europe: English title)

  • “La piovra 4” (1989) TV mini-series …. Gaetano ‘Tano’ Cariddi

… aka “Allein gegen die Ma, fia 4” (West Germany) … aka “Raid contre la ma, fia” (France) … aka “The Octopus 4” (Australia)

  • “Una vittoria” (1988) TV mini-series
  • Giallo alla regola (1988)
  • “Lo scialo” (1987) TV mini-series

… aka “Le gâchis” (France)

  • “La piovra 3” (1987) TV mini-series …. Tano / Gaetano Carridi

… aka “Allein gegen die Ma, fia 3” (West Germany) … aka “The Octopus 3” (Australia)

  • L’amara scienza (1985)
  • Malamore (1982) …. Il monco
  • “Delitto di stato” (1982) TV mini-series
  • Giocare d’azzardo (1982) …. Andrea
  • Le chemin perdu (1980) …. Angelo

… aka The Lost Way (International: English title)

  • “Che fare?” (1979) TV mini-series

… aka “What Is to Be Done?” (International: English title: informal title)

  • Il gabbiano (1977) (TV) …. Costantino
  • Corleone (1977) …. Biagio Lo Cascio

… aka Father of the Godfathers

  • “Il garofano rosso” (1976) TV mini-series
  • “Alle origini della ma, fia” …. Antonio Della Spina (1976)

… aka “Origins of the Ma, fia” (International: English title)

  • Gli sciacalli (1976) TV episode …. Antonio Della Spina
  • La signora Ava (1975) (TV)
  • La braca dei Biassoli (1975) (TV)

… aka The Biassoli Embers (International: English title)

  • L’anticristo (1974) …. Filippo Oderisi

Përgatiti stafi i Naishtedikur.info