Bardhyl Fico
Bardhyl Fico

Bardhyl Fico lindi më 13 nëntor të vitit 1932, në një nga familjet me të njohura nga Gjirokastra, prej së cilës dolën shumë personalitete. Studioi matematikë, fizikë e inxhinieri, punoi si gazetar dhe spikati me krijimtarinë e tij si karikaturist në revistën e njohur “Hosteni”.

Gjatë viteve 1992-1997, Bardhyl Fico, mbajti postin e Sekretarit të shtetit për marrëdhëniet me fenë.

Bardhyl Fico, studioi matematikë, fizikë e inxhinieri,  punoi si gazetar dhe spikati me krijimtarinë e tij sarkastike dhe goditëse për kohën si karikaturist në revistën e njohur “Hosteni”.  Gjatë viteve 1992-1997,  Bardhyl Fico, mbajti postin e Sekretarit të parë shtetit për marrëdhëniet me fenë pranë presidencës, kuir kreu i shtetit ishte Sali Berisha .

Një nga veprat e shkruara nga Bardhyl Fico është “Anamorfoza e Mesazhit të Madh – E vërteta mbi Islamin, idiosynkrazia e zonjës ‘O’, dhe mendimi i elitës intelektuale gjithëkohore. etj., etj., jashtë teme…”. Libri përmban tone polemizuese, por autori nuk çapitet të gjejë fajtorin ose të ndreq fajin. Ai synon që të vendos linja të qarta mbi akuzat e para do kohshme ndërmjet shkrimtares së mirënjohur me origjinë italiane Oriana Falaci dhe botës islame.

U nda nga jeta më 24 shtator 2015.