NONA ime është HEROINË

Kur kujtoj se nona ime ka punuar më shumë se 35 vjet në këtë repart më mbushen sytë me lot. Me tre turne, me 5 fëmijë, larje, shpëlarje, gatim, pastrim, etj…

Unë shkoja shpesh. Më besoni, kur hyja në repart veshët më gumëzhinin nga zhurma e fortë e makinave që më dukeshin si vagonat e trenit që rendnin pa pushim.

Nona ime shkëlqente mes makinave. Nuk mund të them sa makina mbante në turn, ama dy gjëra nuk i harroj: makinat ishin përherë në punë, se për to kujdesej nona ime.

E dyta, me nonën ndahesha në repart kurse zhurma e madhe e makinave më shoqëronte deri te stacioni i autobusit në Kombinat.

Sa metra basme ka prodhuar Nona ime për 35 vjet punë? Nuk e di. Di vetë sa merr nona ime sot për gjithë ato vite sakrificë, mund, djersë, energji që ka harxhuar e stres që ka kaluar.

Respekt për nonën time dhe nonat e gjithë shqiptarëve. Nderim për sakrificat e atij brezi të vuajtur e të pashpërblyer./Naishtedikur.info