Nusja dhe shtetrrethimi

Kristaq Mitro
Skenari Elena Kadare
Muzika e filmit Kujtim Laro
Kameramani Bardhyl Martiniani

Drejtori artistik Veniamin Lazri
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Rajmonda Bulku
Llazi Serbo

Thimi Filipi
Sotiraq Bratko
Aktorët tjerë
Kastriot Çaushi

Gjergj Lala
Marta Burda
Irakli Lefteri

Filmi “Nusja dhe shtetrrethimi” prodhim i vitit 1978.

Regjisor: Ibrahim Muçaj, Kristaq Mitro, Skenari: Elena Kadare, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Kujtim Laro.
Aktorët në role

Rajmonda Bulku……Shpresa
Llazi Serbo……Kapiten Edgar
Thimi Filipi…… xhaj Jani Karrocieri
Sotiraq Bratko……Petriti

Kastriot Caushi…… Fatmiri
Gjergj Lala……Gjergji
Marta Burda……bashkshortja e xhaj Janit
Irakli Lefteri……

Të tjerë:

Behije Çela
Pavlina Mani
Zyliha Miloti
Vitore Nino

Përmbajtja e filmit
Shpresa shkon në një shtëpi bashkëpunëtorësh të fashizmit për të shitur qëndizma dhe kryen një atentat të rëndësishem. Pas kësaj i duhet të dalë në ilegalitet e veshur si nuse. Për këtë ajo ndihmohet nga shokët me të cilët ka bashkëpunuar për atentatin. Kështu Shpresa shpëton nga shtetrrethimi.