Çajupi
Çajupi

Duket sikur Çajupi kishte aftësinë e parashikimit të fatit, pasi kur shkroi këtë poezi, ka arritur ta përcjellë deri në ditët e sotme, si tepër aktuale.

“0 shokë, ç’u prish dynjaja

si për burra dhe për gra,

tani shitetë sevdaja,

mjer’ ai që s’ka para.

I pasur, të palltë varri,

ti që bleve dashurinë

dhe nuk e le si në pari,

të martë djalli shpirtinë!

Ndëgjoni, more të ri,

ndëgjoni dhe ju të ra:

duani atë që di,

jo atë që ka para.

Duani dhe vjershëtorë

barabar me perëndinë,

se rri me lule në dorë

edhe këndon dashurinë…”

Andon Zako Çajupi/Njekomb.com/