Oshetime ne bregdet
Oshetime ne bregdet

Oshëtime në bregdet është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1966.

Regjia: Hysen Hakani, Skenari: Sulejman Pitarka, Hysen Hakani, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Çesk Zadeja.

Përmbajtja e filmit

Lufta e Dytë Botërore. Në një familje të varfër bregdetare, patrioti Jonuz Bruga ka konflikte me djalin e tij Selimin, i cili bën një jetë të shthurur. Ndërkohë vëllezërit e tij Dini, Petriti dhe Vehipi luftojnë duke drejtuar grupet guerile të qytetit. Duke u zvarritur pas dëshirëva të tij, Selimi ndjek qëndrimin e Brunos një spiuni të fashizmit, ku e përdor si spiun dhe tradhëtar të grupeve ilegale.

Aktorët

 • Ndrek Luca…….Jonuz Bruga
 • Kujtim Spahivogli…….Selimi
 • Agim Shuke…….Dini
 • Sandër Prosi…….Bruno
 • Dhimitër Pecani…….Petriti
 • Elez Kadria…….Maliqi
 • Robert Ndrenika…….Gjergji
 • Fatos Haxhiraj…….Genci
 • Vangjush Furxhi…….Vehipi
 • Marie Logoreci…….Nëna
 • Pavlina Mani…….Shpresa
 • Spiro Urumi…….kuestori
 • Leka Bungo…….Toger Xhovani

Në episode

 • Lazër Filipi…Xhaj Shazo
 • Sheri Mita
 • Kristo Jorgji
 • Vangjel Pikuli