ALBANIA. Sopiki village. After 45 years of prohibition, Greek minority villagers celebrated again the religious feast of Virgin Mary on August 15. People dancing in the church yard which was used as a storage by the Communists. 1991.

Disa prej nesh kujtojnë fëmijërinë e tyre me nostalgji, jo për faktin e kominizmit por për shkak të shqoërisë dhe lojërave që bënin në lagje.

Atëherë, interneti nuk ekzistonte dhe nuk kishte selfie, as lojëra elektronike.

Sot, fëmijët janë shumë më ndryshe se atëhere. Sot jemi shumë të lidhur me teknologjinë dhe lojërat me njëri tjetrin janë më të pakta.

Një nga shkaqet është edhe mungesa e hapësirave publike, që sot janë më të pakta se ato para vitit 1991.

Shikoni këto foto dhe kthehuni pas në kohë./Konica.al/