Xhemil Tagani në komedinë “Një nuse për Stasin”

Aktori i karaktereve Xhemil Tagani

Xhemil Tagani u lind në Tiranë, më 6 shkurt 1945. Mbaroi Institutin e Lartë të Arteve, dega e dramës. Me...
Liza Laska

Aktorja Liza Laska – 1926-2014

Liza Laska u lind më 6 shkurt të vitit 1926 në Vlorë. Shkollimin e parë e mori në qytetin e...
Antoneta Papapavli

Antoneta Papapavli aktore , Artiste e Merituar

Antoneta Papapavli lindi në Përmet më 17 shkurt të vitit 1938, është aktore e njohur shqiptare. Kreu studimete larta në ILA,...
Xhevahir Spahiu

Shkrimtari Xhevahir Spahiu

Xhevahir Spahiu, u lind më Malind të Skraparit më 1 mars 1945. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në...
Zija Saraci

Këngëtari lirik Zija Saraçi

Zija Saraçi ka lindur më 3 mars 1950. Në moshën 16 vjeçare, në vitin 1966, është ngjitur në skenë dhe...
Panajot Pano

Panajot Pano, legjenda e futbollit shqiptar

Panajot Pano (lindi me 7 Mars, 1939 në Durrës — vdiq me 19 Janar, 2010 në Jacksonville, Florida, ShBA) ishte...
Llazi Serbo

Llazi Sërbo – 1945-2010

Llazi Sërbo lindi më 9 mars 1945 në Korçë. Në vendlindje, ai mbaroi shkollën fillore dhe të mesme dhe mbasi...
Edmond Budina ne filmin “Ballkan Pazar”

Aktori dhe regjisori Edmond Budina

Edmond Budina ka lindur më 21 Mars të vitit 1952 në Tiranë. Eshtë diplomuar në Akademinë e Arteve në 1974,...
Kujtim Spahivogli në filmin “Oshëtimë në bregdet”

Kujtim Spahivogli 1932-1987

Kujtim Spahivogli lindi më 30 korrik të vitit 1932 në Lushnje. Kreu Liceun Artistik në Tiranë (dega Teatër) dhe studimet...
Pjeter Gjoka

Artisti i Popullit, Pjetër Gjoka

Pjetër Gjoka u lind në Ulqin, (sot Mali i Zi), më 2 gusht 1912. Familja e tij u vendos në...