Historia e një fotografi në Shqipërinë komuniste

“Manifestim në ditën e pionierëve” quhet fotoja e realizuar nga Angjelin Nënshati më 1971-shin. Bulevardi kryesor i qytetit i mbushur...
Faik Konica

Lexoni shtatë thënie të Konicës për shqiptarët

Faik Konica, një njeri me kulturë të lartë, eseist i shkëlqyer, stilist i përkryer, themelues teorik dhe praktik i kritikës...
At Zef Pllumi

‘Jemi verbue shpirtnisht, na mungon dashunia’

At Zef Pllumi ka shkruar: “Hapni sytë e shikoni realitetin me sy, shihni se jemi vendi ma i mbrapambetun i Europës...
Lasgush Poradeci

Poradeci: Një pjesë e njerëzisë (që s’ka traditë) është masë, është turmë, është popullatë,...

Unë jam tradicionalist, duke qënë tradicioni fuqija e një nacioni, fuqija shpirtërore dhe spirituale dhe materiale e nacionit. Kur ke tradicion,...
Napolon Bonaparti

Thënie të Napoleonit: Mënyra më e mirë për ta mbajtur fjalën është të mos...

• Historia është një tërësi gënjeshtrash për të cilat është rënë dakord. • Historia është version i ngjarjeve të së shkuarës...
Ernest Koliqi

‘Çdo Shqiptar krijon nji Shqipní mbas qejfit të vet’

Disa mendime nga Ernest Koliqi për shqiptarët që merren përditë me politikë! Mendime aktuale… Fjalë e foli… Shqiptarve, përgjithësisht, u pelqen politika....
Kur Zoti krijoi nënën…

Kur Zoti krijoi nënën…

Një herë e një kohë, Zoti i mirë kishte vendosur të krijonte… nënën. Kishte gjashtë ditë që punonte pa reshtur,...

“Në kushte paqeje, njeriu i luftës vërsulet kundër vetvetes”

Friedrich Nietzsche ishte një nga filozofët më të shquar gjermanë të shekullit të 19-të. Ai ka qenë një kritik i...
Erih-Maria-Remarque

“E tmerrshme është të mos kesh askënd për të pritur”

Erih Maria Remark lindi në 22 qershor 1898 në Osnabryk të Gjermanisë. Një vit, pasi kishte filluar kolegjin si mësues,...
Gjergj Fishta

‘Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por shqiptarinë e kemi bashkë’

Një shprehje e Homerit shqiptar, kolosit të letrave Gjergj Fishta gjen vend dhe sot ndër shqiptarë. “Vërtetë ne kemi Bajram e...