Anagnosti: Kineastët, njerëz që sakrifikojnë

Anagnosti: Kineastët, njerëz që sakrifikojnë

Regjisori Dhimitër Anagnosti është vlerësuar me kupën e nderit të edicionit të 14-të të Tirana International Film Festival, i cili...
Anita Take

Anita Take një nga zërat më të dashur të muzikës së lehtë shqiptare

Anita Take ka lindur në Korçë, më 2 prill 1934. Ajo ka spikatur që në moshë të re për vokalin...

DRITËRO AGOLLI, KRIJUESI I MADH I LETËRSISË SHQIPE – Nga Rexhep Qosja

Me pikëllim të madh e mësova lajmin për ndarjen nga jeta të krijuesit të madh të letërsisë shqipe, Dritëro Agolli. U...
Francesk Radi

“Zemër e lodhur”, kënga që paralajmëroi ‘ikjen’ e Françesk Radit

“Nga zhurma e qytetit ika që me natë përpara rruga e gjatë , rruga e gjatë e lash qytetin mbushur plot me...
Mirush Kabashi

Mirush Kabashi, vargje për popullin që vuan nga pushteti

“Ata që janë në pushtet dridhen e kanë frikë nga ndryshimet. Të tjerët që janë të përmbysur I ëndërrojnë këto...
Nentori i Dyte

Viktor Gjika, regjisori i “Nëntorit të Dytë”

80-të vjetori i lindjes së Viktor Gjikës, një emri të rëndësishëm në historinë e kinematografisë shqiptare do të festohet më...

De Rada, që nuk njohim – Intervistë me Moikom Zeqon

Moikom Zeqo e ka sjellë De Radën në një libër të quajtur “Rishpikja e Arbërisë”. Jo vetëm një studim mbi...
Mimika Luca

Mimika Luca, aktorja e karaktereve të heshtura

Me portretin ku reflektohet një qetësi e lehtë, Mimika Luca do të bëhej menjëherë një personazh i dashur për publikun,...

85 vjeçe dhe e bukur si Tinka Kurti

E bukura e Tinka Kurtit nuk është vetëm në portretin e saj, në rolet që spikatën aq shumë në kinematografinë...
Qamil Grezda

Qamil Grezda, grabitqari i bukurisë së natyrës… 1917-1992”

Gruaja e ndrojtur në tablonë e Qamil Grezdës Sytë e saj dallojnë lehtë ndrojtjen, në portretin ku piktori është kujdesur të...