Në cdo periudhë, koha e plazhit është më e preferuara.

Shihini këto pamje nga plazhi i Durrësit dhe persona të ndryshëm gjatë pushimeve verore, publikuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.

Foto e bëra publike janë dëshmi se pushimet e atëhershme ishin të një karakteri familjar, tejet të qeta dhe plazhet nuk ishin të tejmbeshura si sot.