8 vite më parë u shua një nga futbollistët më të mirë dhe të talentuar që ka njohur futbolli shqiptar, ai është Panajot Pano. Edhe pse nuk pati mundësinë t’u bashkohej skuadrave europiane, për shkak të regjimit komunist në të cilin jetoi, jehona e nje fenomeni të tillë do të dëgjohej edhe përtej kufijve. Jetoi në një kohë që futbolli nuk kishte interes të madh në Shqipëri, pasi nëse një fenomen i tillë si Pano do të jetonte në ditët e sotme do të luante për ekipe që sundojnë futbollin europian.

Tirana Today – Panajot Pano/’Fenomeni’ i futbollit shqiptar