Pasgoditjet e termetit do te jene ne renie. Nuk ka shkak per ankth te shtuar!…

(“Të gjithë miqve tonë në Shqipëri që kanë kaluar dy net shumë të vështira, numri i pasgoditjeve është në ulje të vazhdueshme, e kjo është pikërisht ajo që pritet pas një tërmeti”.
Keshtu shkruhet ne AlbaniaEarthquake. Kjo është konfirmuar edhe nga faqja “EMSC (Last quake) në Twitter.

Një tërmet kaq i fuqishëm sa i fundit mund të ndodhë në Shqipëri mesatarisht një herë në 25 apo 30 vjet.
Sipas tabelës së “Ligjit të Omorit”, pasgoditjet do të vazhdojnë edhe në muajt e ardhshëm.

Në muajin shtator ishte goditja e tij kryesore, ndërsa më 26 nëntor pasoi goditja e dytë e fuqishme.
Lajmi i mirë është se në historinë e tërmeteve nuk është regjistruar asnjëherë një goditje e tretë, ndaj shkencërisht nuk ka asnjë mundësi që vendi të goditet nga një tërmet i tretë.

Shenimi im: Eshte kjo arsyeja, pos kalimit te situates me nje solidaritet kolektiv, te mundim dhe ar, mikun me te madh ne kesi rastesh, stresin dhe ankthin e shtuar psikologjik)

Marre nga muri i facebook i gazetarit Gjergj Marku