Poezi nga Lasgush Porageci

Se të desha vetë, 
Dhe t’u nqasa vetë, 
Dhe të putha vetë- 

Prandaj. 
Dhe të humba largë, 
Dhe të ndoqa largë, 
Dhe të gjeta largë- 
Prandaj. 

Se të desha prapë, 
Dhe t’u nqasa prapë, 
Dhe të putha prapë- 
Prandaj. 

Dhe të humba vashë, 
Dhe të ndoqa vashë, 
Dhe s’të gjeta vashë- 
Prandaj. 

Se të gjeta grua, 
Dhe të desha grua, 
Dhe të putha grua- 
Prandaj. 

Dhe s’më flet përhera, 
Dhe s’më nqas përhera, 
Dhe më plas përhera- 
Prandaj. 

O, prandaj të dua, 
Prandaj vashë-e grua, 
Fshehtësi për mua- 
Prandaj./Kultplus