Porti i Durresit rreth vitit 1910.

Nga Kozma Borova

Ndertesa e pare e madhe majtas eshte Konaku ku qendroi princ Vidi (u bom, bardua ne 1918 dhe u prish fare nga fundi i viteve 20).

Ndertesa e dyte e madhe, ajo blu, para viteve 90 ishte shtepia pionierit, perballe portit dhe mbrapa bankes se shtetit, dhe eshte prishur rreth viteve 2000.

Banka shtetit eshte ndertuar ne vend te atij murit te kalase djathtas.

Naishtedikur.info