Nga Moisi Dalipi

Të nderuar miq. Në rubriken “Nje foto eshte nje histori” ju sjell sot foto mes kater burrave eshte Gjon Paramthioti nga krahina e Camerisë (12 Mars 1857 -11 Mars 1936 ). Ka lindur ne Vencia -Itali nga nje familje Came e shperngulur ne Itali ne 1848. dhe ka vdekur ne New York.

Familje tregtare-bankiere me origjine nga Paramthia-Cameri. Ai eshte presidenti i pare i ekipit italian Inter ne 1908 dhe pas tij vijne 20 presidentet e tjere ne 110 vjet te ketij klubi.

Ne muzeun e Interit eshte fotua e tij. Plot tre vjet me pare kam hedhur per ju miq dy foto qe me kane ardhur nga arkivat e Detrotit te Sh.B.A -se prej mikut tim Florent Hoxha ku fokusoheshin ekipet e para te futbollit te Filatit ne kranihen e Camerise ne vitet 1928 dhe 1931.

Fakte intersante keto te cilat me motivojne fort per te vazhduar qe te punoj per historine e lindjes te sportit ne krahinen e Camerise. Shume shpejt do jem drejt Italise tek klubi Inter per te mesuar me shume per Gjon Paramthiotin.

E thene me qarte “Nuk keni pare gje akoma ju qe thoni dhe bertisni se Cameria nuk ka ekzituar dhe nuk ekziston”. E verteta punon vetem per ne! Faleminderit te gjitheve!

Burimi: vloralajme.net