Transmetimet e Televizionit Shtetëror të atyre viteve filluan në mënyrë të përpiktë në orën 18.00, përpara një tremujori prej një ore nga intervali me sistemin televiziv universal dhe ndërkombëtar. Palimpsest u përbërë nga më shumë përmbajtje të prodhimit të vet (kombëtar) dhe pak nga ato të prodhimit të huaj. Pas inicialeve të transmetimit, u transmetua edicioni informativ rreth 10 minuta dhe pastaj menjëherë pas programeve të dedikuara për fëmijët me një kohëzgjatje maksimale prej 20-25 min. Pastaj ka pasur programe të ndryshme dedikuar për muzikë, ekonomisë, shkencës, si dhe çështje të ndryshme me një mandat më shumë se 25-30 minuta për të arritur në 20.00 ku u pozicionuar mbi edicionin kryesor të lajmeve të ditës ata të përhapur propagandën e regjimit. Shumë kurioz dhe fakti se lajmi nga jashtë janë transmetuar pas 20 min e parë të TG (dmth në 20:20 .ca), pavarësisht nga çdo ngjarje ndërkombëtare të çdo lloji, me pak fjalë, nuk e hapur TG (Revista Televiziva) me lajme nga jashtë! Menjëherë pas programit lajm të transmetuar informacion Motit (, njeriut tullac shohim në këtë emër Petrit video) dhe pastaj ka pasur programe kulturore dhe historike, apo muzikë, dokumentarë të ndryshme të të gjitha llojeve për më shumë propagandë.

Në vend të kësaj, Filmi dhe TV u transmetuan vetëm të martën, të enjten, në orën 20.35 dhe të shtunën pas orës 21.30. (E shtunë zakonisht c, ishin shfaqje televizive, folklorit dhe muzikës tradicionale, por edhe të lehta, por gjithmonë të prodhimit të vet, kështu që nuk ka muzikë pop të viteve ’80, Disco, Rock, Blues, etj etj) Në 22.30 (exluso shtunë) botim i ri Flash News, kodin e transmetimeve fundore dhe rreth 22.50 të gjitha në Nana! Duke folur për filma dhe seri televizive, ato ishin më shumë prodhime të huaja nga Franca / GB por mbi të gjitha nga Italia e rrjetit RAI. Meqenëse shumica e përmbajtjes së programit ishin të prodhimit shqiptar, menjëherë mund të mendosh që TV shtetëror nuk mund të mbështeste transmetimet me gjatësi të gjatë, por mesatarisht luhateshin në mes 4.5-5.5 orë! Pika e fundit është në lidhje me mungesën totale të debateve televizive, flisni tregon të llojeve të ndryshme dhe temave, forume zgjedhore, transmetimet e politikave të jashtme ose të brendshme, njohuri etj etj që do të thoshte një handikap të rëndë në një televizion shtetëror. Së fundi për të gjitha mbetjet nostalgjike dhe kurioz për të shtuar se folësi TV i lajmeve (02:40 min video) dhe ende e pranishme në një transmetues privat, NEWS-24 në TG edicionin e 19:00 të dukshme në Ballkan përkushtim të veçantë Web.com dhe profesionalizmi, në vend fytyrat historike të prezantuesve të grave u zhdukën në fillim të viteve ’90 dhe nuk dimë se çfarë u ndodhi atyre, ndoshta ata shkuan jashtë.