Foto e vitit 1880 e botuar në revistën “Le Monde Illustrae ”, pjesë e koleksionit të shkrimtarit francez Fortune Louis Meaulle, janë paraqitur veshjet kombëtare të grave shqiptare të stolisura me elementë të kulturës shqiptare.

Kjo revistë ka publikuar këtë foto që daton para shume vitesh, duke paraqitur gratë shqiptare me kostumet popullore sipas krahinave dhe besimeve fetare në Shqipëri, raporton Albinfo.ch

Kjo foto sot është pjesë e arkivave të Bibliotekës Nacionale të Francës.

Burimi: https://balkanweb.com/foto-revista-le-monde-illustrae-pasqyron-traditen-tone-grate-shqiptare-me-kostumet-popullore/